1

Välkomna till bloggen!

 

Vi på Feeleco.se vill gärna se att Ni vet hur viktigt  det är med ekologisk och miljövänlig livstil och därför har vi bestämt oss för att skriva blogg.

Vi hoppas på att Ni kommer tycka att bloggen innehåller inspirerande information och kan få Er att tänka på andra banor.

Första inlägget har jag bestämt mig för att skriva om vad ekologisk innebär och hur viktigt det är.

Ekologisk innebär att man strävar på ett långsiktigt hållbart sätt att ta vara på våra naturresurser som vatten, mark och energi. Vi vill ju lämna en bra värld till våra barn och barnbarn.

För att det ska klassificeras som ekologisk produkt så måste det odlas utan några syntetiska bekämpningsmedel, syntetiska gödningsmedel eller genetiskt modifierande organsimer. Ekologskt kött måste komma från djur som uppvuxit i naturliga miljöer och inte har fått någon antibiotika eller hormoner och endast fått mat från bondens egna gård.

Exponering för bekämpningsmedel har kopplats till alla slags hälsoförhålladen, från neurodegenerativa sjukdomar som Parkinsons till cancer och fosterskador.

Enligt en rapport från Svenska miljöinstitutet ”Exponering för bekämpningsmedel från kosten” så kunde man konstatera att flera giftiga bekämpningsmedel hittades i samtliga urinprover från försökspersoner som åt konventionell kost och de som åt ekologisk mat så hade dessa gifter antingen minskat markant eller försvunnit helt.

Detta innebär att välja ekologisk framför konventionellt jordbruk ska vara vänligare för vår planet och utgöra mindre skada för människors hälsa. Här fick Ni en liten del av alla fördelar av att gå mot det ekologiska livsstilen men jag hoppas att Ni fick lite nyttig information.


 

 

Källa:

https://www.coop.se/globalassets/ekoeffekten/ekoeffekten-rapport.pdf

 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp